Klik op de vraag voor het antwoord!
Wat kost een proefles?
Wil je eerst kennis maken met Rijschool twister-breda? Dan kun je gebruik maken van een vrijblijvende proefles! Tijdens deze rijles maak je kennis met de instructrice, de lesauto, onze rijschool en krijg je direct inzicht in je rijvaardigheden. Na afloop krijg je een persoonlijk opleidingsadvies voor het behalen van je rijbewijs. Deze les is gratis bij het afnemen van een pakket.
Wat kost een rijles?
Zie de optie Tarieven
Krijg ik dan een uur rijles?
Wij geven rijlessen van 60 min. Maar rijlessen van 90 min of 120 min kunnen ook!
In wat voor auto krijg ik les?
We geven rijles in een MINI COOPER handgeschakeld, gekeurd, milieuvriendelijk en veilig.
Waarom een proefles?
Een proefles is belangrijk om te bepalen of je je prettig voelt bij onze rijschool. Klikt het dan geven we je een deskundig advies over een persoonlijk aangepast lesplan.
Kan ik meteen beginnen met rijles?
Neem contact met Twister en informeer naar de mogelijkheden mbt een proefles en startdatum voor je rijopleiding.
Krijg ik rijles van dezelfde rijinstructrice?
Ja. Maar het kan voor komen dat er een rijintructrice ziek is dan worden de rijlessen (mits mogelijk)overgenomen door een andere rijinstructeur/trice.
Kan ik zelf bepalen wanneer ik rijles krijg?
Ja. Je kunt zelf, samen met je rij-instructrice of met een medewerker van de rijschool je lesuren vooruit inplannen
Kan ik ook in mijn eigen tempo (niet snel) bij jullie rijschool lessen?
Ja. Wil je in je eigen tempo je rijopleiding volgen dan kan dit natuurlijk ook. Voor sommige leerlingen is het zelfs beter om meer tijd voor je rijopleiding uit te trekken. Alle mogelijkheden van een spoedopleiding of in je eigen tempo lessen, worden uitvoerig met je besproken, de keuze is aan jou.
Ik wil snel mijn rijbewijs halen kan dat?
Ja. Met de Spoedcursus kun je in 6 tot 8 weken tijd je rijbewijs halen. Je moet dan wel geslaagd zijn voor je theorie-examen bij het starten van de Spoedcursus! (zie tarieven)
Is het mogelijk om in één week meerdere rijlessen te nemen?
Ja. Mits er geen wachtlijst is en er op rekening gereden wordt!
Geven jullie ook rijles in een automaat?
Nee, wij verzorgen geen automaat rijlessen. Wel kunnen we je doorverwijzen naar een collega rijschool die automaat rijlessen verzorgd.
Is het mogelijk om op zaterdag rijles te krijgen?
Ja. We geven rijles op zaterdag. Van 8:00 uur tot 13:00 uur.
Is het mogelijk in de avonduren les te krijgen?
Ja. We geven rijles tot 18.00 uur.
Hoeveel rijlessen heb ik nodig om de eerste keer te kunnen slagen?
De BOVAG gaat er van uit dat iemand van 18 jaar ongeveer 40 rijlessen nodig heeft en elk jaar dat iemand ouder is, je één rijles meer nodig hebt.
Als ik begin met rijlessen moet ik dan geslaagd zijn voor het theorie?
Nee. Je moet geslaagd zijn voor je theorieexamen op de dag dat je gaat afrijden of voor je tussentijdse toets. Ons advies is om je theorie-examen bij het starten van je rijopleiding te reserveren! Wachttijd 3/4 weken.
Vanaf 16,5 jaar rijles?
1.Ben jij 16 jaar? Dan mag je starten met het halen van je theorie-examen. 2. Vanaf 16,5 jaar mag je gaan rijlessen. 3. Als je 17 jaar bent geworden mag je rijexamen doen. 4. Heb je je rijbewijs gehaald? Dan kun je tot je 18de in de auto rijden samen met je coach. 5. Vanaf je 18e mag je zelfstandig de weg op.
Ik heb rijles bij een andere rijschool en wil van rijschool veranderen?
Dat is mogelijk ons advies is start met een proefles zodat er inzicht is van de vaardigheden.
Hoe lang van te voren kan ik een rijles annuleren?
Het annuleren van een rijles dient minimaal 24 uur voor aanvang te geschieden. Een rijles die korter dan 24 uur voor aanvang is geannuleerd, wordt volledig in rekening gebracht.
Wat kost een rijlespakket?
Door middel van de proefrijles worden de kosten berekend voor je rijopleiding. De kosten van een rijopleiding zijn dus afhankelijk van je eigen rijvaardigheden. De pakketten geven korting bij aanschaf van meerdere rijlessen tegelijk. Hoe groter het pakket hoe goedkoper de prijs per rijles.(tarieven)
Word ik thuis opgehaald en weer afgezet?
Als je woonachtig bent binnen onze werkregio word je thuis opgehaald en weer thuis afgezet. Het is ook mogelijk met je rijintructrice een vooraf afgesproken opstapplaats af te spreken.
Kan ik per rijles betalen?
Ja, deze moet je vooraf betalen via internetbankieren.
Kan ik ook rijles krijgen van een vrouw?
Er zijn vrouwelijke rij-instructrices werkzaam bij autorijschool twister-breda.
Praktische vragen over het rijbewijs!
Wat kost een theorie-examen?
Een theorie-examen kun je zelf aanvragen via mijncbr.nl. De kosten hiervan bedragen €41,00.
Wat kost een tussentijdse toets?
Zie de optie Tarieven
Wat kost een rijexamen?
Zie de optie Tarieven
Ben ik wel goed verzekerd tijdens de rijlessen?
Wij hebben een speciale verzekeringspolis afgesloten.
Theorie-examen, hoeveel fouten mag je hebben?
Het theorie-examen bestaat uit de onderdelen: 1. gevaarherkenning: gaat over het herkennen van gevaar en wat je moet doen in een situatie (totaal 25 vragen, minimaal 13 of meer goed). 2. Kennis: Hier laat je zien dat je feiten en regels kunt herkennen en benoemen (12 vragen, minimaal 10 of meer goed). 3. Inzicht: Hier laat je zien dat je regels kunt toepassen en juiste beslissingen kunt nemen (totaal 28 vragen, minimaal 25 of meer goed).
Hoe lang is een theoriecertificaat geldig?
1,5 jaar
Hoe snel kan ik voor de eerste keer een praktijkexamen doen?
De wachttijd voor het 1e praktijkexamen is gemiddeld 6 a 10 weken.
Als ik zak voor mijn praktijkexamen, hoe snel kan ik dan op herexamen?
De wachttijd voor een herexamen 4 tot 5 weken. Het CBR heeft als regel dat wanneer je zakt, je 2 weken moet wachten op opnieuw rijexamen te mogen doen.
Wat is jullie rijschool nummer?
8570R2
Waarom moet ik de rijschool machtigen met mijn DigiD?
Voordat de rijschool je tussentijdse toets en/of praktijkexamen voor jou gaat aanvragen moet jij daar eerst toestemming voor geven. Dat doe je met een DigiD machtiging.
Wat is rijbewijs B?
Met Rijbewijs B mag u een personenauto t/m 3.500 kg besturen en maximaal acht personen vervoeren. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, mag u met alleen rijbewijs B ook een aanhanger aan de auto koppelen. Zolang het ledig gewicht plus het laadvermogen van de aanhanger maar minder is dan 750 kg. Het trekken van een zwaardere aanhangwagen met alleen rijbewijs B, is ook toegestaan als: 1. het ledig gewicht plus het toegestane laadvermogen van de aanhanger minder is dan het ledig gewicht (kentekengewicht) van de trekauto; én 2. het toegestane gewicht van de totale combinatie niet meer dan 3.500 kg is. Voor zwaardere aanhangers en/of een hoger combinatiegewicht is rijbewijs E ('achter B') vereist.
Wat is een TTT (tussentijdse toets)?
Een tussentijdse toets is een proefexamen afgenomen door het CBR. (tegen betaling). Ben je op 3/4 deel van je rijopleiding dan is dat een goed moment voor deze toets. Bij deze toets bekijkt de examinator hoe ver je bent met je rijopleiding, aan welke punten moet je nog werken. Tijdens deze toets doe je minimaal 2 bijzondere verrichtingen waar je voor vrijstelling krijgt bij het praktijkexamen.
Wat neem je mee naar het praktijkexamen?
De oproepkaart (krijg je gemaild van CBR), een geldig theoriecertificaat voor de categorie B, eventueel het adviesformulier van je tussentijdse toets, een wettelijk toegestaan, geldig identiteitsbewijs en een zelfreflectieformulier.
Hoelang duurt een rijexamen?
Het praktijkexamen duurt normaal gezien 55 minuten. Hierin zitten ook het voorbereidend gesprek en de nabespreking van het examen zelf. In principe moet je erop rekenen dat je gemiddeld een half uur tot 3 kwartier je vaardigheden kunt laten zien aan de examinator. Je mag gerust zelfverzekerd zijn dit zal je rijstijl goed doen. Normaliter mag de instructrice meerijden tijdens het examen. Sommige leerlingen vinden dit prettig anderen hebben dit liever niet. Toch raden we je aan, wanneer dit mogelijk is, je instructrice mee te laten instappen. Ook hij of zij kan je na het examen precies vertellen wat je goed of juist minder goed hebt gedaan.
Krijg ik korting als ik iemand aanmeld?
Als jij iemand aanmeld dan krijg je een Gratis rijles of cadeaubon!
Mag ik ook in het buitenland begeleid rijden?
Nee, dat mag niet. Zodra je geslaagd bent, is het alleen binnen Nederland toegestaan om als 17-jarige met coach auto te rijden.
Wat is een Eigen verklaring?
De Eigen verklaring bevat 10 vragen over uw lichamelijke en geestelijke gesteldheid. Het CBR heeft uw Eigen verklaring nodig om je geschiktheid om te rijden te kunnen beoordelen. Kun je alle vragen op de eigen verklaring met “nee” beantwoorden, dan kan de rijschool je eigen verklaring via het online reserveringssysteem naar het CBR verzenden. De rijschool verstuurt de eigen verklaring digitaal naar het CBR, dan worden de vragen en de antwoorden (allemaal “ nee”) overgenomen op de oproepkaart voor je rijexamen. In het bijzijn van de examinator zet je je handtekening onder je eigen verklaring.
Waar koop ik een theorieboek en oefenexamens?
Ter voorbereiding op het theorie-examen kan gebruik worden gemaakt van zelfstudie —> online theorie kopen dan koopt de leerling een theoriebox met een theorieboek en online 3d theorie (4 maanden lang onbeperkt oefenen) voor €35,-